Uitslaande brand in schuur achter woning in Oudwoude

Geplaatst op 3 januari 2021, om 19:14 uur

Oudwoude – Zondagavond omstreeks 18.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Wygeast in Oudwoude.

De spuitgasten van Kollum en Buitenpost werden met spoed gealarmeerd. Ter plaatse gekomen bleek er een uitslaande brand te zijn in een schuur achter een woning. De brandweer laat op Twitter weten dat er uit voorzorg is opgeschaald naar ‘middel brand’.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Door snel optreden kon het vuur worden geblust en overslag naar de woning worden voorkomen. Wel is de gehele schuur verwoest en ook een motor, een Harley Davidson, die in schuur stond opgeslagen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Niemand is gewond geraakt.

De brandweer vermoedt dat er asbest is vrijgekomen. Om deze reden is ook de gemeente gealarmeerd om de situatie te bekijken. Stichting Salvage zal de bewoners helpen bij de afhandeling van de schade. De omgeving is afgezet met lint.

Reacties

reacties