Meerdere woningen ontruimd door gaslekkage in woonwijk Sneek

Geplaatst op 25 januari 2021, om 14:48 uur

Sneek – Door de hulpdiensten is maandagmiddag groots opgeschaald naar aanleiding van een melding omtrent een gaslekkage aan de Westhemstraat in Sneek.

Omstreeks tien over twee kwam de eerste melding binnen, waarop de blusgroep uit Sneek werd opgeroepen. Een kwartier later werd het incident opgeschaald naar GRIP-1 en het sein ‘Middel-Hulpverlening’. Volgens de woordvoerder van brandweer Friesland is hiervoor gekozen vanwege de uitstroom van gas in meerdere woningen in de omgeving van de Westhemstraat. In totaal zou het gaan om 32 woningen.

Het sein GRIP-1 is afgegeven om de coördinatie tussen de hulpdiensten te bevorderen. Er komt een speciaal commandovoertuig naar de plek van het incident om de coördinatie af te kunnen stemmen. Ook Liander is met meerdere voertuigen onderweg. Het is nog niet bekend of personen gewond zijn geraakt.

Reacties

reacties