Hulpdiensten ingezet voor brand in vuilnisbak in GGZ kliniek Winschoten

Geplaatst op 5 januari 2021, om 12:31 uur

Winschoten – Dinsdagmorgen werd de brandweer omstreeks 11:45 uur ingeschakeld voor een brandmelding aan de Parklaan in Winschoten.

De brandweerlieden werden ingezet voor een nacontrole na een brand bij een contactpoli van Lentis. De contactpoli is voor mensen met psychische problemen, die in behandeling zijn bij de Ouderenpsychiatrie van Lentis. Er is ondersteuning van hulpverleners en contact met andere cliënten.

Het brandalarm ging af waarop de bedrijfshulpverlening op onderzoek uit ging, zij troffen veel rookontwikkeling aan in een verblijfscompartiment. De bedrijfshulpverleners wisten de brand, die in een vuilnisbak woedde, snel te blussen en hebben vervolgens de brandweer ingeschakeld voor een nacontrole. De ambulance heeft de medewerkers en patiënten die in de rook hebben gestaan gecontroleerd in verband met de rookinhalatie, geen van hen hoefde voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De afdeling is tijdelijk ontruimd.

Reacties

reacties