Golf vol lachgastanks veroorzaakt verkeersongeval in Groningen

Geplaatst op 30 januari 2021, om 21:00 uur

Groningen – Omstreeks 18:50 uur vond er een verkeersongeval plaats tussen twee voertuigen op de N370 – Friesestraatweg bij Groningen.

Zowel politie-eenheden als een ambulance spoedde zich ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleken twee voertuigen met elkander in botsing te zijn gekomen. De beide voertuigen raakten daarbij fors beschadigd.

De ambulancehulpverleners hebben de betrokkene gecontroleerd op eventuele verwondingen, geen van hen moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ten tijde van het onderzoek naar de toedracht van het incident bleek dat de bestuurder van de VW Golf een zestal lachgastanks bij zich had. Deze tanks worden op een onjuiste en dus strafbare wijze vervoerd.

Een omstander begon zich met de vondst te bemoeien, hierop werd ook zijn voertuig doorzocht. In het busje van de man werd nog een grote partij met lachgastanks aangetroffen. Of er op het moment van de aanrijding ook sprake is geweest van rijden onder invloed is nog niet bekend gemaakt door de politie.

Het is door de politie nog niet bevestigd of er aanhoudingen zijn verricht. De agenten hebben ter plaatse alle sporen vastgesteld.

Reacties

reacties