Bewoner gewond bij woningbrand in Sneek

Geplaatst op 24 januari 2021, om 14:30 uur

Sneek – Zondagmiddag omstreeks 12:30 uur werden de brandweerkorpsen van Sneek en IJlst opgeroepen voor een woningbrand aan de Waterpoortsgracht in Sneek.

De ingezette brandweerlieden kregen de brand snel onder controle. Met behulp van een hoogwerker is er van bovenaf gecontroleerd naar eventuele brandhaarden, vermoedelijk is de brand in garage onder het huis ontstaan. Een kat kon uit de woning gehaald en werd overgedragen aan zijn baasje.

Ten minste één bewoner heeft rook ingeademd en is gecontroleerd door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. De bewoner is vervolgens voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer is vervolgens gestart met het ventileren van de woning. Salvage werd ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen met herstel van de schade.

Reacties

reacties