Image default
Friesland

Groot alarm voor omgeslagen raft bij Terschelling, 20 drenkelingen gered

West Terschelling – Een grote groep opvarende van een raft raakte dinsdagmiddag even voor 14:30 uur te water ter hoogte van Paal 8.


Er zijn in totaal 20 personen te water geraakt. Een instructeur heeft hen naar een nabijgelegen zandbank gebracht. De hulpdiensten rukten massaal uit, met onder andere traumahelikopters uit Amsterdam en Groningen en een ambulancehelikopter uit Leeuwarden.

Naast een tweetal ambulance rukte ook een snel inzetbare groep ter medische assistentie uit (SIGMA). Ook de KNRM werd met diverse reddingseenheden ingezet. Alle opvarende konden aan wal worden gebracht. Hier stond de geneeskundige keten klaar om de drenkelingen om te vangen.

Slachtoffers

Twee personen werden per traumahelikopter naar het MCL gevlogen, een derde slachtoffer werd met een ambulancehelikopter naar het Anthonius ziekenhuis in Sneek gevlogen. Twee helikopters zijn nog eens teruggevlogen om een vierde en vijfde slachtoffer op te halen en over te brengen naar het MCL. 4 andere gewonden zijn door de medische capaciteiten op het eiland ondergebracht, 11 drenkelingen konden in het boothuis van de KNRM opgewarmd worden en raakten niet gewond.

De toedracht van het incident zal nader onderzocht worden.

Dit kan u ook interesseren:

Uitslaande brand lastig te bereiken voor brandweer in Ureterp

Brandweer weet erger te voorkomen bij grote brand in Nieuwehorne

Vreemde lucht hielden brandweer en RIVM uren lang bezig in Grou

error: Deze content is beveiligd!